Звіт за результатами огляду ЖК «Моноліт» та ЖК «Козак сіті»

                  Сьогодні, 11 березня 2020 року, ЗРУ Держмолодьжитла спільно з представниками ТОВ ІБК «Рассвет», представниками позичальників за житловими програмами, що реалізує Фонд, представниками міськвиконкому та Запорізької ОДА здійснило огляд Житлового комплексу «Моноліт» за адресою м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька, №76 та Житлового комплексу «Козак сіті» за адресою м. Запоріжжя, вул. Нагнибіди, №76 та №77.

 

            Головна мета огляду - дотримання графіку виконання робіт будівництва та забезпечення належного та дієвого контролю за строками спорудження об’єктів будівництва.

 

                Серед присутніх учасників огляду:

- Начальник відділу будівництва Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОДА – Нікітенко Ганна Володимирівна;

- Директор профільного Департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради – Бланк Павло Сергійович;

- Представники Ініціативної групи з числа позичальників ЗРУ Держмолодьжитла, які контролюють процес будівництва;

- Представники учасників державної програми Доступне житло, що придбали квартири за програмою в об’єктах з порушеними термінами введення в експлуатацію;

- Директор ТОВ ІБК «РАССВЕТ» - Федоров В'ячеслав Володимирович;

- Заступник директора ЗРУ Держмолодьжитла Качур Марія Євгенівна.

            Ключовими питаннями для обговорення під час виїзду на об’єкти стали:

- реальні строки введення об’єктів в експлуатацію;

- відсутність фінансових ресурсів на добудову об’єктів та їх пошук ззовні;

- проектна документація та технічна сторона підключення зовнішніх мереж і комунікацій.

 

           В ході огляду об’єктів було визначено, що наразі ступінь готовності ЖК «Моноліт» (вул. Новокузнецька, 76) становить 54%. Наразі триває облаштування міжповерхового перекриття 17 поверху, надалі – добудова 18 поверху та даху.

           За словами директора ТОВ ІБК «Рассвет», з огляду на реальний стан речей, добудова і введення в експлуатації об’єктів у новозаявлений строк (жовтень 2020 року) буде можливою за умови наявних фінансових ресурсів на добудову об’єктів. За його словами, на даний момент підприємство робить усе можливе саме задля пошуку і залучення таких ресурсів ззовні. В свою чергу, основні питання щодо підключення зовнішніх мереж та комунікацій наразі вирішені або на стадії узгодження.

            Також представником забудовника повідомлено, що виплати компенсації особам, які придбали житло в об’єктах з порушеними термінами введення в експлуатацію припинені оскільки пріоритетним є питання добудови даних об’єктів. Згідно цього усі невиробничі витрати максимально скорочені.

            В свою чергу, під час огляду об’єктів, повідомлено, що початок зовнішніх оздоблювальних робіт на об’єктах ЖК «Козак сіті» по вулиці Нагнибіди, 76 та 77 розпочнеться до травня 2020 року. Станом на сьогодні ступінь готовності цих об’єктів становить 83,5% та 65% відповідно.

           Учасниками виїзду попередньо заплановано черговий огляд об’єктів житлового будівництва на квітень 2020 року. А у п’ятницю, 13 березня, присутні члени виїзного огляду запрошені директором Департаменту спорту, сім'ї та молоді на обговорення ключових питань до міськвиконкому.

 

3131313132323232

 

34343434333333333