ЗРУ Держмолодьжитла на робочій зустрічі у місті Бердянськ

     18 травня у місті Бердянськ пройшла робоча нарада з питань активізації будівельної галузі шляхом акредитації та фінансування об′єктів житлового будівництва завдяки створенню та реалізації місцевих житлових програм.

   Організатор зустрічі - Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла.

     Участь у нараді взяли: директор ЗРУ Фонду Юрій Щербина, голова Громради при ЗРУ Фонду Любов Кінчевська, начальник консультаційно-кредитного відділу Олена Скрипник, в.о. начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Мезенцев, представники різних відділів та управлінь виконкому Бердянської міськради, представники ОСББ міста та завбудовники міста.

    Під час наради виствітлено питання стану житлового будівництва області та місцевих житлових програм, обговорено питання розвитку будівництва шляхом отримання асигнувань з державного та місцевих бюджетів на виконання житлових програм, а також питання про необхідність розробки програми кредитування юридичних осіб та ОСББ.

    В результаті наради представники Запорізького РУ Фонду презентували та залишили на опрацювання й використання при розробці власних виконкому Бердянської міськради проекти програм із забезпечення житлом молоді та учансиків АТО.

  Також за результатами робочої зустрічі  представниками виконавчого комітету Бердянської міськради буде розглянуто питання про створення профільної комісії з розгляду вільних земельних ділянок для житлового будівництва.

    Виконком Бердянської міськради готовий працювати над розвитком житлового будівництва та розробкою житлових програм. З цією метою представники управління житлово-комунального господарства готові перейняти успішний досвід Києва, Полтави та Енергодару в частині створення фонду фінансування будівництва.