У Запоріжжі прийнято нову Програму кредитування ВПО

              Рішенням Запорізької обласної ради №2 від 29.07.2021 року затверджено обласну Програму забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб Запорізької області на 2021-2025 роки (далі - Програма) та Порядок надання пільгових довготермінових кредитів внутрішньо переміщеним особам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, які надаються за рахунок коштів обласного бюджету (далі - Порядок). Поряд з тим зазначаємо, що асигнувань на реалізацію Програми у 2021 році в бюджеті обласної ради не передбачено.

            Списки кандидатів на участь у новій Програми формуватимуться Запорізьким регіональним управлінням Держмолодьжитла з наявних списків осіб ВПО, які розміщені на офіційному сайті РУ та у порядку черговості подання анкет на отримання пільгових кредитів.

           Кредит надається за умови перебування кандидата та членів його сімʹї не менше 1 року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО за місцем фактичного проживання в межах Запорізької області. А також за умови відсутності у кандидата та членів його сімʹї на праві власності житлової площі, або наявності у кандидата та членів його родини у власності житлової площі, що не перевищує 13,65 кв.м. на одну особу.

 

          Головні умови пільгового кредиту:

 

- Відсоткова ставка річних – 7%;

- Власний внесок кандидата – не менше 6 %;

- Термін погашення кредиту - до 20 років (*до досягнення пенсійного віку);

- Розмір кредиту визначається, виходячи з норми 21 кв.м. загальної площі житла на 1 члена родини та додатково 10,5 кв.м. на родину.