ТРИ ЧВЕРТІ УКРАЇНСЬКОЇ МОЛОДІ БАЖАЮТЬ БРАТИ УЧАСТЬ У ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМАХ – ОПИТУВАННЯ U-REPORT

                 Впроваджуваний Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні міжнародний молодіжний проект U-Report у партнерстві з Держмолодьжитлом і Міністерством молоді та спорту України з 25 до 28 травня 2019 року провів опитування, участь у якому взяли 11 729 респондентів віком 18-34 роки.

05050505

 

          Метою опитування було дослідити питання затребуваності серед молоді державних житлових програм та потреби в них, визначити оптимальний механізм забезпечення житлом за участі держави.

              На запитання «В яких житлових умовах Ви зараз проживаєте?» понад третина U-репортерів, 35%, відповіли, що мешкають з батьками. У гуртожитку живуть 21,6%, мають власне житло 16,2%, орендують житло 27%.

                 81,5% – переважна більшість U-репортерів – ствердно відповіли на запитання «Чи є актуальним для Вас питання забезпечення житлом?».

                 Понад три чверті опитаних бажають брати участь у державних житлових програмах – 75,8%.

            Серед варіантів участі в житлових програмах для 48,3% молодих людей, яких опитали, найбільше підходить разова компенсація від держави у розмірі 30% від вартості житла, для 28,2% – пільговий кредит на житло під 3% річних, для 25,5% – орендне житло за ціною нижчою за ринкову.

           Отримані результати дослідження будуть використані при розробці Національної стратегії з питань молоді до 2030 року.

           U-Report - міжнародний молодіжний проект Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який через SMS- та онлайн-опитування з’ясовує ставлення молоді до різних аспектів суспільного життя. U-Report - інструмент, завдяки якому молодь може впливати на те, що для неї важливо.