РИНКУ ОРЕНДИ ЖИТЛА - ЗАКОНОДАВЧЕ ВРЕГУЛЮВАННЯ

    На виконання Стратегії розвитку Держмолодьжитло розробляє пропозиції, спрямовані на модернізацію державної житлової політики. Зокрема, наші фахівці працюють над проектом закону «Про орендні будинки». Експертний висновок щодо цих напрацювань надали експерти ООН з житлової політики. Спільно з міжнародними фахівцями було проведено «круглий стіл» з питань житлової політики в Україні. Напрацювання Держмолодьжитла передано до Мінрегіону для подальшої роботи.

    Про орендне житло йшлося сьогодні на «круглому столі», модератором якого виступив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе. Обговорювалось широке коло питань: від джерел фінансування орендних будинків, особливостей їх будівництва - до формування й управління орендним фондом, умов найму тощо.

     Те, що робота в напрямку введення ринку оренди житла в законодавче русло триває, дає надію громадянам в результаті отримати цивілізовані й зручні правила роботи на цьому ринку.

    Під час свого виступу голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив: «В законопроекті мають знайти відображення такі позиції, як створення умов для недорогої оренди. Відповідно й вартість будівництва має бути не захмарною. Без втрати якості, звісно. Також важливий захист прав як орендарів, так і орендодавців».