ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО СПРИЯЄ ДОСЯГНЕННЮ УКРАЇНОЮ ЦІЛІ 11 СТАЛОГО РОЗВИТКУ ООН

              Сьогодні, 27 серпня, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний взяв участь у п’ятому розширеному засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань координації процесів імплементації та забезпечення моніторингу Цілей сталого розвитку.

112

 

       Засідання відбулося під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

             Очільник Держмолодьжитла є членом зазначеної Міжвідомчої робочої групи.

      Під час заходу були презентовані Моніторинговий звіт щодо прогресу України на шляху досягнення низки Цілей сталого розвитку.

      Нагадаємо, Цілі сталого розвитку або Глобальні цілі ухваленого ООН Порядку денного у сфері сталого розвитку на період до 2030 року – це заклик і керівництво до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для людей у всьому світі.

     До сфери компетенції Держмолодьжитла як інструмента державної житлової політики належить участь у роботі над досягненням Цілі 11 «Сталий розвиток міст і громад», зокрема, визначеного Національною доповіддю «Цілі сталого розвитку – Україна» завдання 11.1 – забезпечити доступність житла. Окрім практичної реалізації житлових програм, Фонд став співорганізатором низки міжнародних заходів, під час яких обговорювалася згадана тематика.

            Під час заходу було зазначено, що моніторингові показники доступності житла в Україні за 2018 рік будуть оприлюднені в листопаді цього року.

            Коментуючи просування України до досягнення цілі 11 «Сталий розвиток міст і громад», Сергій Комнатний нагадав тезу із Загальної декларації прав людини, затвердженої Генеральною асамблеєю ООН 1948 року: «Доступ до достойного та фінансово доступного житла є основною потребою людини і одним з її прав».

              «Розробка і реалізація сучасних житлових програм як сталого механізму забезпечення житлом громадян України з урахуванням чіткого визначення житлової проблеми українців, правильного встановлення механізмів реалізації і ефективного опрацювання зібраних даних наблизить нас до досягнення 11-ої цілі сталого розвитку ООН», - висловив переконаність очільник Держмолодьжитла.