Громадська рада при ЗРУ Фонду провела друге відкрите засідання

    15 грудня 2017 року в будівлі Запорізької обласної державної адміністрації відбулося друге засідання Громадської ради при ЗРУ Держмолодьждитла під гаслом "Дія місцевих житлових програм - запорука розвитку міста".

99

    Серед запрошених на засіданні були присутні представники Запорізької міської ради, а саме профільного Департаменту спорту, сім′ї та молоді, представники Запорізької ОДА, - Департамент Житлово-комунального господарства та будівництва та представник Запорізької молодіжної міської ради.

    У порядку денному засідання обговорювалися наступні питання:

1.Фінансування програм ЗРУ Фонду з міського та обласного бюджетів.

2.Підтримка молодіжних програм для їх подальшого прийняття на сесіях міста і області.

3. Перспективи створення і прийняття програм кредитування учасників АТО та переселенців (ВПО).

4. Створення та прийняття програми кредитування ОСББ.

    Відкрила засідання Голова Громадської ради при ЗРУ Фонду, Кінчевська Л.Г., окресливши головні досягнення у роботі Громадської ради при ЗРУ Фонду з часу останнього засідання (від 21.09.2017р.).

    Надалі слово тримав Заступник директора Департаменту спорту, сімї та молоді Запорізької міськради, Савицький О.С. Представник профільного Департаменту озвучів концептуальні принципи Цільової комплексної програми забезпечення молоді міста житлом на наступні 3 роки. За його словами, у новому проекті програми залишаться всі ті нормативи, відсотки та цільові засади, які є у діючій програмі. Єдина відмінність у програмі на наступні роки полягатиме в пріоритетності для наукових робітників, спортсменів зі званням та для військовослужбовців.

    Про підсумки роботи ЗРУ Фонду у 2017 році оголосив диреткор РУ, Щербина Ю.М., розповівши про перпективні плани роботи ЗРУ Фонду на наступний рік. 

    З презентацією проекту програми кредитування для ОСББ виступив заступник голови Громадської ради при ЗРУ Фонду, Розсоха Б.В.

    Також на засіданні було розглянуто гостре соціальне питання, - забезпечення житлом вихованців дитячих будинків та інтернатів. Як повідомив представник Департаменту спорту, сімї та молоді, програма забезпечення житлом дітей-сиріт потребує прописання спецумов та особливого, всебічного підходу, над чим міська рада та ЗРУ Фонду працюватиме й надалі.